Защо се разсейваме по време на cekc?

Защо се разсейваме по време на cekc?

Случвало ли се е мислите в главата ви да са твърде оглушителни в най-неподходящите моменти?

Много жени ми споделят, че понякога се разсейват по време на секс и съзнанието им ги отвежда на съвсем неочаквани места.

Така, вместо да се насладят на интимните преживявания, те увеличават напрежението, по-трудно се възбуждат и не остават напълно удовлетворени от сексуалния контакт.

В повечето случаи жените се ядосват, че мислят за друго, но всъщност това е напълно нормално, особено в началото на сексуалния акт, когато тялото все още не е реагирало на желанието и нервната система е на друга настройка.

 

За различните мисли по време на секс може да има както физическа, така и емоционална причина.

Много фактори оказват влияние за това дали жената ще се отпусне достатъчно, за да се наслади на интимните отношения. Понякога дори дребни неразположения в тялото могат да намалят възможността за възбуда.

Особено сложно е това изключване на мислите при младите майки. Даже да са отпочинали физически, те са нащрек за най-малкия проблем при детето.

Сексът е силно свързан с чувствителността, с усещането тук и сега. Затова е важно жената да е наясно със своето психично състояние и с това дали изживява силни вълнения в момента. Самият полов акт и интимността могат да имат положително въздействие върху психиката и да успокоят напрежението. Просто не бива да се бърза.

Отвличащите мисли са естествено състояние на женския мозък. Много често мъжете приемат това като лична обида, но истината е, че при тях възбудата настъпва много бързо и дава възможност да се приглушат останалите мисли. При жените възбудата настъпва по-бавно и се допуска известно време на разсейване.

Затова жените не бива да съдят себе си, ако не мислят само за секс в най-интимните моменти. Всяко прибързване или самопринуждаване всъщност ги отдалечава от удоволствието и убива интимността. Когато се отдели достатъчно време да се почувства възбудата не само в душата, но и в тялото, тези мисли постепенно се разсейват.

Споделете с партньора, че имате нужда от малко повече време, за да се настроите и отпуснете. С общи усилия ще преодолеете проблема и ще изпитате истинска наслада в леглото.

Ако срещате затруднения в общуването с партньора, искате да преобразувате напрежението в радостно общуване и да се доверите на специалист, научете повече за това как протичат индивидуалните консултации тук:

Индивидуална консултация