Защо хората НЕ винаги се напасват в секса?

Защо хората не винаги се напасват в секса?
Защо това е нормално?

Всички знаем колко е важна съвместимостта в отношенията и ние разчитаме много на нея, когато избираме човек, с който да живеем.

Свързват ни общи интереси, ценностната ни система и възгледи за живота. Интелектуално сме на едно ниво, а това е прекрасно. Но защо става така, че въпреки прекрасните условия, които ни свързват и любовта, много често нещата се счупват между нас. Разделяме се, появява се трети между нас или пък оставаме, но нещастни, изпълнявайки съпружески и родителски дълг.

Причината това да се случи, най-често е сексуална несъвместимост, на която никой не обръща внимание в началото на връзката и периода на влюбеност. сексът много често се оказва бариера в отношенията, но за това не се говори от срам.

За съвместимост в отношенията, като че ли е ясно, това което желаем и двамата и се стремим към него, но какво прави хармонични и съвместими сексуалните отношения?щастие

ДИАПАЗОН НА ПРИЕМЛИВОСТ

Това е представата, която всеки човек счита за допустима в своя сексуален живот. Ако тази представа не съвпада с представата на партньора, то е много трудно да се достигне хармония. Например, ако единият желае да експереметира в секса, постоянно да научава и изпитва нещо ново, а другият не обича да излиза извън рамката. Даже и осветелението да бъде включено, за него е твърде много.

И тук има една уловка, в която сами попадамe. Считаме, че това което е “нормално” за нас в секса, това сме ние и това е правилното. А правилното за нас както в секса, така  и в останалите сфери на живота е нещо, което се е сформирало в съзнанието ни от културата, възпитанието и жизнения опит, който сме имали. При други обстоятелства, нашето “нормално” и диапазон на сексуална приемливост биха били различни. Решението е да говорим, за своите нужди, желания, страхове,  но не сме научени да го правим открито, а по-скоро с намеци, сарказъм или през зъби.

 

НУЖДА ОТ секс

На света има хора, които желаят да правят много секс, всеки ден. Има такива, за които сексът е само средство, което ще им помогне да имат отношения, да създадат деца. Има и такива, които са по средата. И всички те, са нормални хора.

 

СЕКСУАЛНИ СЦЕНАРИИ

Хората се възбуждат от различни неща. Някои реагират на брутални сцени, за други е важно да има много нежност, ласки. Има такива, които се възбуждат от скромно и обрано поведение на партньора и такива, които не могат без первезия.

За много хора, именно сексуалните сценарии са начин, чрез който създват близост.

КАКВО МОЖЕ ДА НИ  ПОМОГНЕ?

Ако не разбираме, какво точно ни харесва в секса, за нас ще е сложно, да обясним на партньора. Хармонията в сексуалния живот се изгражда с разговори, с добро  познаване на собственото ни тяло. С осъзнаването на всички нужди и желания и най-вече начинът, по който чувстваме любовта.

семеен уют

ЖИВЕЕМ ВЪВ ВРЕМЕ, В КОЕТО ИМА ГОЛЯМ ПАРАДОКС. Много хора са запознати със сложни сексуални пози и техники, готови са и правят доста смели екпсерименти, особено ако желаят да се харесат, но при това, не владеят базова информация за сексулаността и не изпитват удоволствие

Ако желаете да се образовате повече, желаете да сте спокойни по отношение на своята женска сексуалност, как да общувате на тази тема с партньор, да имате сексуални хармония, да възпитавате психически здрави деца, заповядайте в терапевтичната група, посветена на женската сексуалност. Повече за предстоящата терапевтична група можете да научите ТУК https://bit.ly/2Sro3tF

За мен:
Гинка Георгиева
специалист взаимоотношения, сексолог

 • Дипломиран магистър психолог към ВТУ “Св. Св Кирил и Методий”
 • Oбучаващ се терапевт към “Български институт за гещалттерапия“
 • Завършила специализация по сексология в “Киевски гещалт институт”
 • Завършила  специализация по сексология в “Национален педагогически университет – Киев”
 • Психологично консултиране – “Национален педагогически университет – Киев”
 • Експресивна арт терапия – “Институт за изкуство и терапия” София
 • Семейни констелации–“Институт за изкуство и терапия” София
 • Лечение на травми от детството от сексуален характер – Москва
 • Консултиране на двойки
 • Работа с първични травми “Primel”
 • Психолог, психотерапевт;
 • Лектор на семинари и обучения на теми, свързани със сексуалността и сексуалното възпитание при възрастни, юноши и деца;
 • Водещ на онлайн тренинги и терапевтични групи;
 • Основна методология на работа гещалт терапия и фамилни констелации;
 • Щастливо омъженаот 27 години и майка на 2 прекрасни деца