Кога мъжът си тръгва от връзката?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Бях в прекрасната Москва на уникално обучение, за правилно отношение към сексуалността на човека, през всичките му жизнени етапи. И имаше нещо, което ме направи изключително тъжна. То е просто стечение на обстоятелствата, но въпреки това е огромно, особено в моментите, в които се докоснеш по-близо до него.

Оказа се, че част от групата, която трябваше да посети тренинга заедно с мен, не е успяла да дойде и за съжаление, причината за това е войната! Неофициалната война между Русия и Украйна.

Всички полети между двете държави са били отмнени, но не това е проблемът ми. Замислих се, че почти се прекратяват нормалните срещи между хората. Когато руснаците разказваха това, всички бяха с насълзени очи и много болезноно преживяха факта, че имат познати и близки в Украйна, но поради отношенията между двете страни, връзката им с тях става почти невъзможна.

Споделиха също, че вследствие на войната, може би от това, че не приемат създалата се ситуация, разкъсвани от болка, доста хора са заболели от онкологични заболявания. Само ако можехте да се поставите на тяхно място, заедно с тъгата, вероятно щеше да ви връхлети и едно успокоение, точно както мен. Просто за пореден път се почувствах щастлива и донякъде в безопастност, че в моята държава все пак цари някакъв мир.

На въпросното обучение се опитахме да отделихм много време в дискусии за войната. Тренингът на който присъствах беше именно обучение, което развива сексуалността. Може и да ви се струва странно, но исината е, че всички войни и световни кризи, идват от неправилното отношение на личността към собствената ни сексуалност.

Всичко това води до липса на обича, а както е известно, сексът при хората, освен за продължаване на потомство, е това, което ние можем да изразим по един най-дълбок и красив начин, наричаме го любов, обич, близост, подкрепа, развитие, сбъдване, щастие….

И няма нещо, което може да замени секса! Особено, ако той се случва в партньорски взаимооношения.

Много би ми се искало да е така, но трудно бих допуснала, човек който получава любов в големи количества, може дори да си помисли да прави война или каквото и да е лошо, с цел погубване на човечеството.

Ето защо е толкова важно да даваме и получаваме любов, да правим секс! Много, много секс и всички жени, нека знаем и приемем, че за повечето мъже, това е любовта!

Трябва да помагаме на децата си от много малки да разкриват, приемат и се радват на своята сексуалност. Защото до сега, включително и моето поколение, единственото, което чухме за секса бяха мръсните вицове и преувеличени разкази на „по-опитните“ около нас.

От мен и HealingWords.bg, ще научавате тепърва за това, колко е важно да се прави качествен секс и колко е важно да се говори за секс! При това нормално, а не саркастично или леко срамежливо, и неудобно.

Обсъждайки болката, която носи войната, фасилитаторите, които бяха швейцарец и холандец, ни заведоха до парк, където запалиха огън. Накараха да пеем песни, които да обединят всички нас, от различни краища на Европа и да усетим, как всички сме еднакви и всеки един от нас иска просто да бъде обичан.

И може би, ако има нещо, което би ни предпазило от войната и цялата мъка, която носи тя, то това би трябвало да е единствено способността ни да обичаме!

Във финала на тази публикация, бих искала единствено да ви напомня да се сетите партньора до себе си. Обадете му се веднага и му кажете, че го обичате! Не пропускайте да се насладите на един отдаден секс, а които нямате, пожелайте си да имате възможно най-скоро… и ще имате.

Обичайте и позволявайте да ви обичат![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]