Сложната интимност на силната и самодостатъчна жена.

Да си силна жена е повод за гордост!  Eпохата, в която живеем принадлежи на такива хора – силни мъже и жени. Много жени действително успяват да постигнат много,  да се радват на успех, да се справят с доста тежки задачи.

Идеята за “силната жена”  съществува от векове, първите такива жени са били амазонките. Те са използвали мъжете единствено и само, за да заченат.  Някогашните амазонки, днес  феминистки, изпитват висока степен на ненавист и отвращение към мъжете.

 

Остава въпросът, дали тези жени се раждат такива или нещо друго е провокирало в нея мъжемразството?

 

Психологични изследвания сочат, че комплексът на “мразещата мъже жена” се е създал в следствие на сексуално насилие и е вид психическо разстройство – майка с ненавист към мъжете или деспотичен баща, които всяват страх у дъщеря си, по отношение на мъжете. Амазонките и феминстките са крайна и жестока форма на проявление на мъжемразството и в чист вид, са рядко разпознаваеми. Но вярата, че мъжете “не стават”, до голяма степен, е възприето за голяма част от нежния пол .

 

боксьорка

Поведението на такива жени може да бъде много агресивно, вечно борещи се за правда, доказвайки се с цената на всичко. Липсва каквото и да е уважение към мъжете. Те са твърдо убедени , че те изневеряват, че не стават за нищо, че са егоисти и светът може и без тях.

 

Бунтуваме се срещу хомосексуалните бракове, особено към онези с деца, за нас това е крайно ненормално. Интересно е, че приемаме за нормално и не ни впечатляват жени, които отглеждат дъщерите си сами в един дом, обградени само с баби и лели. Къде е разликата според вас? Помислете за силни жени, които са сами. Ако познавате такива, какво се случва в живота им. Кое ги е направило такива?

 

феминизъм, психотерапевт

 

Всяка мъжемразка има своята лична история и основателна причина да е такава. Психиката ще предпази жена и ще я затвори към мъже, които са и причинили  насилие, аборт, унижение или игнориране. Много жени изпитват ненавист към мъже, в които не изпитват удоволствие или им  причиняват  физическа или емоционална болка. сексуалността при жените е коренно различна от мъжката. Много жени, изпитващи страдание в интимността, прехвърлят вината върху мъжете, отдръпват се от тях и ги игнорират, но това не ги прави по-щастливи.

 

Нашите баби и майки нямаха избор и търпяха насилието, възпитаваха ни, да търпим и ние. Вече не е нужно да го правим.
Можем да изпитваме удоволствие в интимността,  да останем и обичаме мъжете. Да сме щастливи и да покажем това на децата си, да ги научим на щастие.

 

Ако желаете да научите повече за себе си, да сте спокойни по отношение на своята женска сексуалност, как да общувате на тази тема с партньор, да имате cekcуални хармония, да възпитавате психически здрави деца, заповядайте в терапевтичната група, посветена на женската сексуалност. Повече за предстоящата терапевтична група можете да научите ТУК  https://bit.ly/2Sro3tF