Как да спасим брака си

Искате ли да върнете тръпката във връзката си? Знаете ли как да спасите брака си? Възможно ли е да имате хармонични отношения с партньора си?

Струва ви се, че сте в криза: усещате как с любимия човек се превръщате в съквартиранти, карате се за глупости, не прекарвате време заедно, освен ако не се касае за децата и ежедневните задачи, не се съобразявате вече един с друг.

Чудите се възможно ли е да върнете любовта помежду си, можете ли да спасите брака си или е време да се разделите.

Съхраняването на любовта в отношенията или брака е едно от най-трудните неща, пред което повечето двойки се изправят. Още първите конфликти ви карат да се замислите дали не сте сгрешили. Бъдете спокойни, не е възможно да живеете в двойка и да избягвате всички конфликти. Важното е да знаете как да се справяте с тях.

Не всяка двойка успява да премине през кризите и да излезе от тях по-силна, сплотена, с двама партньори, които си говорят, обичат се, търсят се и имат нужда един от друг не заради децата и бита, а заради чистото удоволствие да са заедно.

Вие ще успеете ли да спасите брака си/връзката си и как да стане това

Намерете отговора на този въпрос с помощта на видео курса „Как да спасим брака си“. Той е създаден като психотерапия за двойки, които нямат време и средства за фамилна терапия или се притесняват да посещават такава. Целта му не е да ви предпази от конфликти, а да ви помогне да ги използвате като стъпало за развитие на отношенията ви.

Спрете да живеете като съквартиранти, върнете близостта и интимността помежду си.

Ако припознавате някои от тези ситуации като свои, вземете спешни мерки за връзката/брака си

 • „Заедно сме, на няколко метра един от друг в общо пространство, но ми е самотно. Всеки от нас си има свой живот.“
 • „Онова което ни свързва е: какво ще купим, какво ще ядем, кой има нужда от помощ, къде ще отидем, единствените ни дискусии са въпроси отнасящи се до децата или родителите ни.“
 • „Караме се постоянно за незначителни неща, дори не знам за какво, никой от нас не слуша другия.“
 • „Не знам какво се случи с партньора ми, аз не съм избирала този човек, той беше съвсем друг когато се събрахме.“
 • „Партньорът ми никога не се съобразява с мен. Взима решение самостоятелно и ме поставя пред свършен факт. Моите желания се случват, само ако на него му е удобно.“
 • „Понякога си мисля, че познавам по-добре колегите от партньора ми. Не мога да разбера какво се случва. Нищо не знам за него, нито какво мисли, нито какво прави, кой е той въобще?“

„Как да спася брака си“

Как да станем отново близки един за друг и струва ли си да опитваме

Започнете с видео курса „Как да спася брака си“ – той ще ви даде отговор на най-важните въпроси – „Как да станем отново близки един за друг и струва ли си да опитваме“ – и ще ви помогне да съживите и надградите отношенията си.

Какво научавате за брака/връзката си от този курс

 • Осъзнавате реалното състояние на вашите отношения. Давате си сметка има ли смисъл да опитвате или любовта си е отишла безвъзвратно (рядко е, но се случва).
 • Научавате се да разговаряте помежду си спокойно, без страх и недомлъвки, да си казвате свободно от какво се нуждаете.
 • Усвоявате умението да се „карате красиво“, т.е. да отработвате конфликти и сложни ситуации така, че в края им да сте постигнали разбирателство и да сте по-сплотени и удовлетворени от отношенията си.
 • Разбирате по-добре себе си и партньора си. Осъзнавате кое е онова важно нещо, което ви държи все още заедно. (Извън децата и апартамента.)
 • Съумявате да съживите онова, което ви свързва, събуждате отново интереса си един към друг. Връщате тръпката помежду си и се радвате на страхотен секс „до края на дните ви“.

Защо връзките се провалят, а по-голямата част от браковете завършват с развод

Причините обикновено са:

 • превръщате се в съпрузи и родители и забравяте как да си бъдете и любовници;
 • забравяте да разговаряте или никога не сте знаели как да го правите, просто в началната любовна еуфория това не си е личало особено;
 • житейските обстоятелства променят коренно единия от двама ви, губите познание и усещане един за друг.

Разберете дали това е поправимо и се научете как да увеличавате близостта помежду си и да зачитате нуждите си.

Какво включва курсът „Как да спасим брака си“

Видеа по 6 основни теми, всяка с лекционна част и упражнения, които да изпълнявате, за да усетите промяната във връзката си на практика.

Тема 1: Моята дума не означава нищо

Търсим преломния момент, в който сте се превърнали в съквартиранти, които не се чуват и не се зачитат. Научавате кои са най-честите грешки в общуването и как да разговаряте пълноценно, без да се наранявате.

Тема 2: Отговорности и подкрепа

Намирате удобен за всички начин да разпределяте отговорностите, да уважавате времето на другите, организирате се по-ефективно, адаптирате се по-лесно към нови обстоятелства, възникнали във вашето семейство.

Тема 3: Какво се случва, когато единият поема почти всичко

Разпознавате балансираното от небалансираното семейство. Започвате да различавате контрола от отговорността и спирате да откачате, когато мъжът ви каже, че ще гледа децата, но всъщност си цъка на телефона, докато те се мотаят наоколо.

Тема 4: Секс в брака

Научавате се да говорите за секс с любимия си човек, да му казвате какво ви харесва и какво не. Определяте сексуалния темперамент – вашия и на партньора ви – и връщате страстта помежду си.

Тема 5: Да живее конфликта

Осъзнавате кой провокира семейните скандали и кое ви плаши в конфликтите. Давате си сметка защо е опасно да правите компромиси и да се ядосвате правилно, така че от емоцията ви да е съзидателна, а не разрушителна.

Тема 6: Пътят към щастливите отношения

Определяте какви са щастливите отношения за вас. Започвате да различавате манипулацията и емоционалното насилие от загрижеността. Разпознавате симптомите на болните отношения и научавате как и къде да намерите подкрепа, ако се намирате в такива.

Пътят към щастливата връзка минава през осъзнаването, че за нея трябват спокойни, удовлетворени от себе си партньори, готови да говорят и да се чуват. Можете да го извървите заедно. Този курс е вашият помощник по пътя към хармоничните отношения.

Коя съм аз и защо мога да ви помогна

Казвам се Гинка Георгиева

Сертифициран психолог и психотерапевт, с фокус върху сексуалността и фамилното консултиране. Имам над 7000 часа работа с клиенти. Подготвила съм десетки програми, свързани със сексуалното образование на деца и възрастни. Омъжена съм щастливо вече 30 години.

Аз съм съпруга, майка, баба, приятел. Познавам женските проблеми, свързани със сексуалността, интимността и собственото приемане и от личен опит, и от професионалната си практика, и мога да ви помогна да се справите с тях. При това като ви спестя първоначалното усещане за срам и неудобство, които обикновено предизвиква срещата със сексолог.

Създадох супер подробен, научно обоснован, видео курс

Какво казват за „Как да спасим брака си” двойки, които вече са минали курса

Този курс не е подходящ за вас, ако

 • Надявате се, че той ще ви помогне да се избавите от конфликтите завинаги. Не съществува такъв курс. По-добре се научите да се карате градивно.
 • Нямате връзка в момента. Наслаждавайте се на живота, опознавайте себе си, развивайте се и отворете сърцето си за човека, който иска да ви бъде партньор.
 • Имате връзка с насилник и сте жертва на домашно насилие. Вие имате нужда от всякакъв тип подкрепа и работа с психолог, този курс няма да ви помогне да се справите със ситуацията. И не, не си струва да спасявате друго освен себе си и децата си, ако имате такива.

Курсът е за вас, ако връзката ви продължава повече от 3 години и

 • усещате, че се разминавате и имате все по-малко общи интереси и цели извън ангажимента по децата и бита;
 • не успявате да се чуете, въпреки че преди сте се разбирали само с поглед или жест;
 • струва ви се, че от задачи просто нямате време за вас двамата и мислите с тъга за миналото, когато цялото време на света е било ваше.
Можем ли да спасим брака?

Искам да спася връзката ни!

Да си върнем любовта или да се разделим?

Защо връзките се провалят, а по-голямата част от браковете завършват с развод