Скритите правила, които разрушават връзките

Обучителен видео курс 

Скритите правила, които разрушават връзките

Обучителен видео курс

Защо се разрушават семействата? Обичахме се, но се разведохме! Можем ли да избегнем развода? Можем ли да спасим брака?

Дали хората се развеждат, защото си е отишла любовта?

Любовта никога не си тръгва просто така!

Когато хората в брак казват „Любовта свърши“, едва ли осъзнават, че за тях е било трудно да я поддържат.

Любовта става размито понятие, когато е оплетена в неизговорени думи, безотговорност, мързел, манипулации и борба за власт.

Но защо хора, които са се обичали толкова силно в началото, започват да се ненавиждат и искат да се разделят?

Представете си картина, в която двама души играят тенис.

Те са заедо и се виждат един друг, но сами единият играе тенис, а другият скача на въже. В тази игра на тенис, победител няма, има губещи, докато всеки играе своята игра, с нейните правила, очаквайки своя резултат.

Тази метафора описва болшинството семейства, в началото двамата ентусиазирано и отдадено играят тенис, а малко по-късно всеки си играе каквото иска. Стига се до задънена улица, в която днес е лесно кажеш, че изходът е-развод.

Дали все пак няма друг вариант освен  разводът?

Да, категорично могат да се спасят дългите връзки или брака и има много какво да се направи, преди да се вземе решение за развод. Тенис-въжената игра може да се прекрати, когато хората започната да говорят на един език и осъзнаят, върху какви явни или скрити правила живеят.

Да се види върху какво лежи връзката, да се обърне внимание как се взимат решенията, дали единият решава или всичко се обсъжда.

За много хора, основата на брака не е видима, а тя много различна при различните договорености. Онова което крепи един брак, може да бъде смешно и недопустимо за друг.

Тези лекции са за всеки, за който връзката или брака са нещо ценно и значимо, чрез тях ще разбере как е изградил своята връзка, ще види по-ясно откъде идват сложните ситуации и ще научи начините за преодоляването им.

Какво да очаквате от курса?

 • Реално и без илюзия да видите върху каква договорка стъпват вашите отношения.

 • Да разберете дали е възможен реален диалог с договорка, а не с осъждане?

 • Дали наистина обичате партньора си или живеете по навик?
    • Могат ли да се възстановят отношенията ви?

    • Как да постигнете мир, във важни аспекти като – отглеждане и възпитание на децата, разпределение на отговорностите за бита, отношението към парите, разногласие по различни теми, отношение към родителите ви?

     Автор на проекта

     Казвам се Гинка Георгиева, сертифициран психолог и психотерапевт с дългогодишен опит. Щастливо омъжена от 30 години – съпруга, майка, баба, приятел.

     В годините съм подготвяла десетки програми, свързани със сексуалното образование на деца и възрастни. Имам опит от над 7000ч. работа с клиенти.

     Готова съм да споделя с вас моите опит и знания по темата сексуалност. Тема, пълна с много страх, вина, срам, отвращение, ревност и завист, но и много любов и близост.

     Какво да очаквате от курса?