Защо сексуалността има огромно въздействие върху живота ни?

Ние идваме на този свят чрез секса и оставаме до своя край преди всичко сексуални същества, със заложена по рождение сексуална сила. Тя е това което ни движи постоянно във всеки един миг и определя нивото на всички наши аспекти – взаимоотношения, здраве, професия, интелектуално, морално и духовно развитие, щастие.

Много беди на този свят са породени от неправилно изразена сексуалност и много хубави неща, направени в името на човечеството, са в следствие на здравословната връзка с нея.

Причините които доведоха до опорочаването ѝ, отричането или изкривеното ѝ проявление, са много. Една от тях е, че светът съвсем доскоро беше изцяло под влиянието на мъжете и досега много силно се усещат големите нещастия които ни причини патриархът.

Тежкият му товар падна не само върху жените, но последствията му бяха и за всички останали – мъже и деца. За съжаление феминистките сдружения и борбата за свобода не доведоха до доброто бъдеще, което се очакваше и днес сме свидетели на бум на сексуално насилие, породено основно от изкривена сексулност.

Но едно от най-големите противоречия в сексуалността е, че мъжете често се опитват да наложат на жените начина по който трябва да се прави секс. Това създава проблем, защото те не знаят, че нашите тела са много различни от техните. Еректиралият мъж е готов за сексуален акт, той е нетърпелив да се случи сливането, но за разлика от него, на жената и е нужно доста време понякога, за да може почувства сексуалността в половите си органи.

Поради това, че сексуалната енергия е много силна при мъжете, те често подценяват времето необходимо на женското тяло да откликне и пожелае секс. Има достатъчно много обърквания в умовете ни и за начина, по който сме възприели, че трябва да се стимулираме (възбуждаме) преди или по време на сексуален акт. Понякога това ни кара да се чувстваме насилвани, а мъжете от своя страна отхвърлени.

Почти всяка втора от нас има преживяни болезнени спомени свързани с тялото. Всяко насилие ментално или физическо, което може би сме забравили поради това, че се е случило отдавна, всички послания и примери които е получихме нашите майки и баби, ни направиха уязвими и затворени за нашата сексуалност жени. Ние сме много гневни на мъжете и за начина по който гледат на нас и използват телата ни.

Гневим се, защото не ни достига топлина в ежедневието, защото не изпитваме оргазъм, защото сме правили аборти, защото има много страдание свързано със секса. Страхът от душевната и физическа болка погубва сексулността, но така губим и любовта, свободата и женствеността си.

Мъжете тръгват в търсене на любов чрез други жени или различни хобита, каузи, борби с вятърни мелници и често проявяват насилие, а ние се отдаваме на децата си или професията.

Днес е времето, в което трябва да сложим край на това!

Ние жените сме тези, които трябва да научим мъжете на секс и отново да се върнем един към друг чрез любов. Ние можем да поемем отговорността за своето щастие, като като станем свободни и женствени, такива каквито ни е отредено да бъдем, а по-този начин, да дадем своя не малък принос за един по-добър свят. Това ще е възможно, ако си позволим да се образоваме сексуално, да опознаем добре телата и нуждите си.

Повечето жени са убедени, че има нещо объркано в тях, затова, че не изпитват отгазъм, не желаят секс, срамуват се или се страхуват да признаят, че се нуждаят от помощ, за да не бъдат изоставени.

Срамуват се да признаят, че са самотни и постепенно се превръщат в тъжни и затворени войни, които служат на всички, само не и на себе си. За съжаление загубата на сексуалността не може да бъде скрита, това личи във всичко и няма общо с това колко секс се прави, това не е определящо.

Днес обаче имаме възможността да правим секс свободно и това предполага, да се чувстваме свободни, женствени и щастливи жени в живота си.

Такива ли сме наистина?

За съжаление, не! Възможността да правим свободно секс, не ни направи сексуално свободни, а сексулно объркани.

Това се случи, защото още като деца, a после тийнейджъри на нас ни е било забранено да показваме своята сексуалност. Никой не ни е казал какво е правилно, почти нищо не сме научили в семейството, а училищното образование ни орграничи само с една от функциите на секса – да се продължи рода. Учихме се от улицата и порно филмите.

Порастнали сме като сексуално необразовани хора – такива, които имат повече преживявания на ирония, срам, вина и насилие свързани със секса, отколкото с удоволствие.

Почти никой не е чувал подкрепящите думи като дете или подрастващ, че има право да изпитва удоволствие от секса. Много по-често сме чували предупреждения и забрани, отколкото добронамерени съвети. Преминали сме етапите на човешкото ни развитие с почти липсващо сексуално възпитание.

Това се случило и с мен и с почти всеки един от нас. Познато, нали?

Опитът в живота ни показва, че всяко наше умение, особено онова в което се чувстваме достъчно добри и успели, е преминало през обучителен етап. Независимо от вида му или от средата в която то се е случило, някой с опит ни е обучил, показал ни е и ни предал нужното знание – по подходящ за възрастта ни начин. За съжаление със сескуалното възпитание, това не се е случило, но не се случва и сега.

Сексът – едно от най-важните неща в човешкия живот, там откъдето се създава живота, най- висшата форма на интимност и любов, най-голямото удоволствие…

е ограничен с нищожна информация или крайно комерсиална.

Почти всички оптимистични опити на мъдри хора, които се опитват да започнат от рано сексуалното образование на децата, по някакъв начин биват спирани в зародиш и това не е само в България. Причината за това е, че хората много се страхуват от секуалността поради това, че не я познават и биват повлиявани от личните си преживявания с нея.

Всяко ново поколение деца се отглежда, от все по-амбициозни и отдадени родители, които правят много, за да ги подкрепят така, че пораствайки да могат, да отговорят на изискванията на съвремието, което предполага, да ги направи щастливи.

Но когато се наложи да дадат своята подкрепа и в сексуалното им развитие, те се затрудняват, защото самите те, не са преминали такова.

Възможността да се чувстваме хората секуално спокойни, да се ограничат сексуалните насилия върху деца и възрастни, да се съхранят връзките ни и интимните взаимоотношенията, е необходимо да се образоваме и за сексуалността.

Чрез връзката със своята сексуалност, жените стават любящи, женствени и свободни и уважаващи мъжете.

Какво означава женственост и свобода, през очите на сексуалността?

ЖЕНСТВЕНОСТТА е усещането за спокойствие, някои го наричат мекота. Може да се наблюдава във всичко и всяка една дейност, не се ограничава само с външния вид, а личи в избора и начина по който се практикува професията, във взаимоотношенията, в изборите които се правят.

Цялата женска индустрия днес, работи в това да ни направи женствени и щастливи, но по-скоро ни доведе до депресии, като ни накара да вярваме, че не сме достатъчно красиви, за да сме обичани и щастливи.

Причини много хранителни разстройства и направи така, да се породи ненавист от една жена, към друга.

СВОБОДАТА в секса ни дава възможност да можем да се отпуснем напълно и да покажем най-истинската част от себе си. Всички наши чувства и емоции, без да се налага да имитираме нещо и да влизаме в непрекъснати роли.

След преживян секс, да усещаме връзката си с партньора още по-любяща и силна. Да сме напълно свободни жени… А изборите, които правим, да са повлияни единствено от нашите решения, без външни обстоятелства и други хора.

Чрез секскуалната свобода, жената наистина може да се почувства свободна в живота.