От личен и професионален опит знам, че да заживееш с някого е лесно, но да останеш с него и да сте щастливи, е цяло изкуство.

В какви случаи е добре двойката да потърси помощ от психолог-сексолог?

Консултации на хетеро и хомосексуални двойки при проблеми във връзката

 • Постоянни кавги и конфликти, трудна комуникация, несъвпадение в житейските ценности. Взаимно недоволство, свързано с лични качества, поведение, външен вид или друго.
 • Отсъствие на нежност и топлина, усещане за самота в двойката. Загуба на близост и доверие в отношенията. Отсъствие на подкрепа или липса на участие на единият партньор в двойката.
 • Съмнения при избор на партньор и мисли за раздяла. Изневяра, любовна зависимост и съзависимост, развод и тежки отношения по време на развода и след това.

Консултации при сексуални затруднения на хетеро и хомосексуални двойки

 • Имали сте негативни сексуални преживявания или страдате от сексуални травми, които ви пречат да изразите свободно вашата сексуалност и да изпитате наслада от секса.
 • Изчезнало е желанието ви за секс с конкретен партньор или по принцип.
 • Изпитвате тревожност по повод собствената си сексуалност и често си задавате въпроси дали вашите желания и действия при секс са нормални/правилни.
 • Страдате от сексуални дисфункции като липса на оргазъм, вагинизъм, нарушена ерекция, бърза еякулация, etc.
 • Имате специфични, ограничаващи сексуални предпочитания, фантазии и желания или страдате от порно зависимост.
 • Изпитвате затруднения, свързани с половата ви принадлежност и идентичност.

Проблемите и трудностите, които срещате в отношенията си няма да се разрешат от само себе си. Когато успеете да говорите открито и да търсите решение заедно, ще придобиете чувство, че живеете в цялостна, любяща и щастлива връзка.

Ако разпознавате своя проблем сред изброените, свържете се с мен за индивидуална консултация.

 

Кои са най-честите причини да НЕ потърсите помощ като двойка

 • Срам ви е, че някой друг ще научи какви са отношенията помежду ви. Напълно ви разбирам и се старая всячески да ви предразположа и да ви осигуря защите среда за споделяне и обсъждане на вашите проблеми. Всяка двойка има такива и е чудесно, че вие искате да се справите с вашите. Мога да ви помогна.
 • Чувствате се отчаяни, провалени или объркани в отношенията си. Това е нормално и може да бъде преодоляно. Колкото по-рано потърсите професионална помощ, толкова по-бързо ще усетите, че отношенията ви се подобряват. Не чакайте да се натрупват разочарования, които ви смазват.
 • Изпитвате страх, вина, неловкост от лошите или липсващи сексуални отношения. Именно затова ви е необходима професионална помощ. Тези чувства ви пречат да се справите сами, а следването на съвети, намерени в интернет и купуването на добавки с неясен характер само задълбочават проблема ви.

Всеки от вас има своя история, а като двойка, имате нужда да съберете и разкажете вашата история, да поемете заедно отговорност за здравето на вашата връзка.

Консултирането или семейната терапия с мен като психолог-сексолог, ще ви помогне да създадете нови ментални навици във взаимоотношенията си, да имате яснота за бъдещето на връзката си и най-вече, да осигурите място на уважението и любовта.

Къде се провежда индивидуалната консултация?

Вие казвате къде предпочитате да се срещнем – в моя кабинет в София или онлайн.

Ако се срещнем на живопосрещам ви лично, настанявам ви удобно и ви осигурявам спокойна, защитена среда, в която да говорим. Предупреждавам ви няколко минути по-рано за изтичането на сесията, за да може да приключим спокойно.

Ако се срещаме онлайнпредварително се уговаряме за онлайн среща в удобна и за двете страни платформа. Важно е да си осигурите спокойно място и стабилен интернет. При технически проблеми, удължаваме срещата с до 10 минути. Предупреждавам ви за изтичането на сесията малко по-рано, за да може да приключим спокойно.

КАК ПРОТИЧА КОНСУЛТАЦИЯТА?

Първи етап - опознаване

Вие ми разказвате с какъв проблем идвате при мен. Слушам ви внимателно, отбелязвам си моментите, които ми правят впечатление и възникнали въпроси. Старая се да ви предразположа и успокоя. Знам, че по време на първа среща с психолог-сексолог клиентите често изпитват дискомфорт.

Втори етап - уточняващи въпроси

Обикновено те засягат вашия разказ и проблема ви, но могат да са свързани и с изясняване на допълнителни фактори, повлияли до текущото ви състояние. Споделям с вас свои наблюдения и хипотези, защото това може да ви помогне, да погледнете на ситуацията си по друг начин.

Трети етап – план за действие

Вие ми задавате въпроси, споделяте вашите чувства и мисли. За мен, и за вас, е много важно – да стигнем до дълбоко разбиране на вашата ситуация. В края на срещата ни преценявате дали искате да работим заедно по вашия проблем, достатъчно комфортно ли се чувствате с мен и договаряме следваща среща или си казваме довиждане.

Каква е цената?

Индивидуална консултация

Индивидуалната консултация е на цена 100 лв. и продължава 1 час.

Консултации на двойки

Консултацията за двойки е на цена 130 лв. и продължава 1 час и 20 минути.

Заплащането се извършва по банков път или на място в кабинета.