Консултации на хетеро и хомосексуални двойки

• Постоянни кавги и конфликти, трудна комуникация, несъвпадение в житейските ценности и решения.
• Взаимно недоволство, свързано с лични качества, поведение, външен вид или друго
• Отсъствие на нежност и топлина, усещане за самота в двойката.
• Отсъствие на подкрепа или липса на участие на единият партньор в двойката.
• Кризи в семейните отношения
• Съмнения при избор на партньор и мисли за раздяла.
• Загуба на близост и доверие в отношенията.
• Изневяра.
• Любовна зависимост и съзависимост
• Развод
• Взаимоотношения по време на развода и след това

Сексуални затруднения при двойки намиращи се в хетеро или хомосексуални взаимоотношения

• Неудовлетвореност от сексуалния живот като цяло.
• Загуба или прекалено голямо желание за сексуален контакт.
• Липса на възбуда.
• Липса на сексуален интерес.
• Несъвпадение в сексуалните предпочитания.
• Усещане, че сексът се случва по принуда или самопринуда.
• Убеждение, че сексът е задължение.
• Липса на диалог по темата секс.
• Изпитване на чувства като срам, страх и вина в сексуалните отношения.
• Сексуални дисфункции като липса на оргазъм, нарушена ерекция, бърза или забавена еякулация, порно зависимост и други.
• Отвращение или страх от сексуална близост.
• Затруднения в сексуалната комуникация при споделяне на сексуалните предпочитания.

Консултации на двойки

Повечето двойки се доближават срамежливо към моя кабинет на психолог-сексолог, чувстват срам и често в началото бъркат мястото или часа.

Влизайки притеснени споделят, че се чувстват отчаяни, провалени или объркани в отношенията си.

От личен и професионален опит знам, че да започнеш да живееш с някого е лесно, но да останеш с него и при това да си щастлив, си е цяло изкуство.

За съжаление семейните затруднения особено сексуалните са много болезнени за повечето хора и им причиняват чувства на срам, страх, вина, неловкост, което е и причината, да се отлага посещение при психолог-сексолог до последно. Хората предпочитат да се справят самостоятелно, а за сексуалните си затруднения купуват добавки с неясен характер, следват фалшиви Гугъл препоръки или се доверяват на клиники с неясен произход. Голяма част от клиентите, с които се срещам като сексолог, са на ръба на отчаянието.
Всеки е със своята история и се нуждае от различна от помощ, но в сексуален план проблемите най-често са: не са правили секс от много дълго време, не са доволни от сексуалния живот, който имат, разочаровани са от себе си.

Обвиняват се много един друг, трудно им е да повярват, че има решение за проблемите им и отношенията им могат да се възстановят. Най-благодатното време от нашите срещи е, когато хората видят, че отношенията им са станали дори още по-добри, отколкото в началото. Как са се качили на „по-високо стъпало“ и че именно трудностите, които са успели да преодолеят заедно, са им помогнали за това.

Но да се случи това и се подредят нещата, е необходимо време, а идвайки в последния момент при мен, хората често са сприхави един друг, трудно удържат натрупалият се гняв. За тях е познато да се карат и обиждат или кротко да преглъщат. Някои, след няколко срещи казват: „Ето виждаш ли, няма смисъл“ и се отказват, но има много които остават, тях наричам герои. За тях мълчанието или тежката конфронтация не са чужди, но отговорността към връзката им и срещите ни винаги ще внесе прекрасна тишина помежду им.

Почти всеки човек на тази земя повече от всичко иска да се свърже с друг човек с любов и да създаде връзка.

Но защо е толкова трудно? Има няколко отговора.

Мъжете и жените са много различни един от друг.
Независимо, че копнежът за връзка с любов е истински,
в нашето отглеждане и възпитание няма много, което истински да ни подготви за създаване на трайна връзка или брак с изключение на модела, който имаме от семейството, но той често не е бил най-добрият.

Проблемите със семействата или двойките, които живеят на семейни начала се игнорират с години и пречат на връзката да функционират и да се развиват щастливо. Нито един проблем или трудност, който сполетява взаимоотношенията не бива да бъде пренебрегван или пък да се очаква да се разреши от само себе си. Бивайки неразрешен, независимо от всички хубави неща, той винаги ще пречи на хората да се радват на ценността на живота.

Когато партньорите успеят да говорят открито и да търсят решение за проблема, чак тогава придобиват чувство, че живеят в цялостна, любяща и щастлива връзка.

Ако сте решили да се обърнете към мен, вече знаете какво е това, което искате да разрешите.

Често нещата, които тревожат двойките, са много общи – лоша комуникация, недоверие, липса на обич, признание или вид сексуално смущение.

Консултирането или семейната терапия с мен като психолог-сексолог, ще Ви помогне да създадете нови ментални навици във взаимоотношенията си, да имате яснота за бъдещето на връзката си и най-вече, да осигурите място на уважението и любовта.

КАК ПРОТИЧА КОНСУЛТАЦИЯТА С МЕН?

Заедно с Вас избираме мястото за срещите ни, в офиса ми в София или онлайн, както и времето, в което ще се видим.

Първите две срещи са нещо като запознанство между нас.  Посветени са на това, аз да получа информация от Вас, чрез която да мога да анализирам и оценя ситуацията, в която сте и след това да споделя с Вас моите предварителни наблюдения и препоръки. Ще се интересувам и ще Ви помогна да уточните Вашия желан резултат и да поставим заедно реалистични цели, а  също и с какви намерения сте по отношение на нашата съвместна работа. Имате ли желание да се ангажирате с продължителна работа или имате намерение да се видим само веднъж?

От Ваша страна в тези сесии Вие ще прецените аз ли съм психологът, с който ще можете да работите, да се чувствате спокойни и да ми се доверите.

Много често, още при първата ни среща, е възможно да се появи облекчение, разбиране, както и някои малки промени, осъзнавания, но това не е главната ни цел.

Това, което е най-доброто за Вас, е да разберем същността на проблема Ви и да очертаем етапите и особеностите на нашата последваща работа.

Първи етап- Какво Ви е доведе при мен?

Най-общо казано Вие ми разказвате за ситуацията си в момента и онова, което считате за важно и нужно.

Втори Етап - уточняващи въпроси.

Това са въпроси, които могат да засегнат разказа Ви, както и самия проблем, но могат да се отнасят и за друго, което може би е повлияло на Вашата ситуация днес. Докато Вие говорите, аз ще си позволявам да споделям своите наблюдения, чувства и хипотези и онова, което най-много ме е впечатлило.

Надявам се, моето споделяне или обратна връзка, да Ви помогне, да погледнете настоящата си ситуация по друг начин.

Ако по време на работата ни възникват във Вас каквито и да е чувства, мисли или въпроси, чувствайте се свободни да ги споделите с мен, нищо не се появява просто така. Това е важен момент - дълбокото разбиране на Вашата ситуация.

Трети Етап - договорка за бъдещи срещи или прекратяване на отношенията ни,

Това са въпроси, които могат да засегнат разказа Ви, както и самия проблем, но могат да се отнасят и за друго, което може би е повлияло на Вашата ситуация днес. Докато Вие говорите, аз ще си позволявам да споделям своите наблюдения, чувства и хипотези и онова, което най-много ме е впечатлило.

Надявам се, моето споделяне или обратна връзка, да Ви помогне, да погледнете настоящата си ситуация по друг начин.

Ако по време на работата ни възникват във Вас каквито и да е чувства, мисли или въпроси, чувствайте се свободни да ги споделите с мен, нищо не се появява просто така. Това е важен момент - дълбокото разбиране на Вашата ситуация.

Ако по време на работата ни, възникват във Вас каквито и да е било чувства, мисли или въпроси, смело ги внесете в нашия разговор. Те са много важни за дълбокото разбиране на Вашата ситуация и не се появяват просто така.

Чувствайте се свободни да ми задавате въпроси относно моята квалификация и опит.

Цени на консултации:

Консултации на двойки

Цената за двойки – 130 лева, с продължителност 1 час и 20 минути.

Заплащането се извършва по банков път или на място в офиса ми.

Индивидуална консултация

Цена за индивидуална консултацията – 100 лева, с продължителност 1 час.

За консултацията с мен.