Специфичната мъжка сексуалност – „Искам да съм пoдчинeн“

Специфичната мъжка сеkcуалност „Искам да съм подчинен“

(субмисивност)

 

Обожавам да гледам сериали. Един от любимите ми е „Милиарди“, който за мое голямо съжаление, няма продължение, засега. Много ме въвличат сериали или филми, които се докосват до работата ми и мога да ги използвам терапевтично.

Днес ще ви разкажа за желанието на мъжа да бъде подчинен в сексa (субмисивност). Именно такъв вид сексуално поведение може да видите в „Милиарди“.

Такива мъже в реалния живот има достатъчно много. Както винаги, започвам с уговорката, че в това няма нищо лошо, смешно или опасно, стига, това да носи щастие на човека, а не да го ограничава. Колкото и да е странно, субмисивните наклонности са по-скоро характерни за мъже, заемащи високи и отговорни позиции. Всекидневно са изправени пред отговорността да взимат сериозни решения, като че ли не се боят от нищо, много от тях са женени и имат деца.

До колко обаче са щастливи и могат да реализират своята сексуалност, това е друг въпрос. Дали нуждата от подчинение, е само сексуална роля, която се появява понякога или се превръща във все по-силна натрапчивост, която се нуждае от още и още?

мъжко подчинение

В  първи сезон на  „Милиарди“, Чък Роуд (главният щатски прокурор) успява успешно да интегрира своята сексуалност с помощта на съпругата си, която откликва с желание на нуждата му да бъде подчинен и унизен. Сексуалната им игра в началото на сериала, носи удоволствие и забава за зрителя. Сексът между тях беше доброволен и с много любов, докато отговорностите и проблемите на Чък в професията, не доведоха сексуалните му желания до крайност, които за съпругата му се оказаха невъзможни, това беше и краят на брака им.


Желанието за подчинение се явява проблем, когато стане единствен възможен начин, човек да се освободи от насъбралото се в него напрежение
. Мъже, които се намират в постоянен стрес,  не си позволяват да  проявят човешка слабост, да признаят понякога своята безпомощност в социалния живот или професионална сфера, намират баланс в такъв вид секс. Някои от тях могат да скрият това от семействата си и да се възползват от платени „професионални“ услуги на „госпожи“ владеещи БДCM практики(връзване и дисциплина, доминиране и подчинение, садизъм и мазохизъм). Друг е въпросът, дали платената „дама“, ще има ясното разбиране, какво всъшност се очаква от нея или ще си изпълни обичайния репертоар. При повече късмет, човекът може да попадне на дама с  интелект, която действително да обезпечи нуждата му. Вътрешно балансиран да се завърне към живот, в който се очаква много от него. Хора с такава сексуалност имат различни нужди от такъв тип сексуална реализация. При някои желанията са по-чести, при други са на големи паузи.

женска господарка

Нуждата от сексуална подчиняемост е такава само в секса. Във всички останали сфери от живота, такива мъже по-принцип са абсолютно доминантни. В повечето случаи, тези хора функционират нормално, успяват да съхранят семействата си, особено ако тази потребност е приета. Един прекрасен вариант и късмет за такива двойки е, ако за другия партньор ролята на доминиращ носи удоволствие. Отчитайки нивото на сексуална култура в България, съмнявам се да има богат избор от добри специалисти разбиращ от БДCM практики. Мисля, че е трудно да се намери, а нуждаещите се не са малко и страдат много. Отговорността на такива мъже и чувството на дълг, ги поставят пред желанието да съхранят семейството, кариерата си и осъзнават риска.

В един по-добър свят, когато ще сме склонни да приемем различията на другия, това не би било проблем. В наши дни, съм по-склонна да вярвам, че в повечето случаи такова сексуално поведение е сложно да бъде прието както от партньор, така и от повечето хора. Сигурно мнозина смятат, че това е извратено и трябва да се лекува от психиатър. Моето скромно мнение, че има начин, такъв човек да намери облекчение и без психиатрични лекарства. Да се разберат сексуалните различия, не е просто нещо, особено в партньорска двойка. Аз съм от поколението, което вярва в любовта и нейната сила. Един партньор може да се нарече обичащ, ако приеме другия с неговите особености, като се погрижи и за своите, разбира се.

 

Преди да бързате да съдите такъв човек и да го наречете извратен, искам да знаете, че може би точно той отговаря за вашата сигурност и тази на децата ви, или пък се грижи за прехраната на много семейства.

 

Ще ми я приятно да споделите и вашето мнение по тази статия, която написах наистина с много вълнение