Той винаги иска повече от мен

Той винаги иска повече от мен

Нека ви разкажа една реална история от практиката ми.

След близо 9-годишна връзка с партньора си моя клиентка стига до момент, в който се пита дали не е асексуална или фригидна и дали все още обича човека до себе си или чувствата са си отишли безвъзвратно.

Причината – с годините сексуалното ѝ желание става много по-малко от неговото, а фокусът ѝ се измества и върху други неща, като образование и кариера.

Проблемът се задълбочава от това, че партньорът започва да се чувства разочарован, пренебрегнат и излъган. Стига се до самопринуждаване за сексуални контакти, взаимни обвинения и страх от говорене за проблема.

И тук идва въпросът – ако обичаме някого, защо нямаме същото желание за интимни отношения с него, както в началото?

Истината е, че това е едно от най-честите затруднения, с които се сблъскват двойките. И макар да се случва при почти всяка връзка в даден момент, не бива да бъде пренебрегвано.

Най-важното е хората да разберат, че да не искат толкова секс, колкото партньора, в никакъв случай не значи, че любовта си е отишла.

Просто когато обстоятелствата се променят – появят се деца, кариерата става приоритет или се преследват цели, на които някой е много отдаден – в този момент вече ясно може да се види какъв е сексуалният темперамент на човека.

За някои да са отдадени на работата си и да имат постоянна нужда от секс е нормално.

За други изпълнението на дадена задача отнема цялата им концентрация и енергия, затова и не изпитват необходимост от толкова много секс.

Именно това е сексуалният темперамент, който имаме по природа и който се проявява, когато отмине периодът на влюбването

Не съществува норматив колко пъти е полезно или важно да се прави секс в месеца – всичко зависи от индивидуалността на човека и от ситуацията, в която се намира.

Моят съвет към хората, които са изправени пред подобно изпитание – дори то да им изглежда непреодолимо, е да говорят с партньора си.

Важно е да се изследва същината на проблема и причините за него.

Ако срещате затруднения в общуването с партньора, искате да преобразувате напрежението в радостно общуване и да се доверите на специалист, научете повече за това как протичат индивидуалните консултации тук:

https://healingwords.bg/individualna-konsultacia/