3 Бързи въпроса за секса

Сексът е интeресна тема за повечето хора. Въпреки това ,често поражда повече страх, колебания и несигурност, отколкото удоволствие.

Като психолог-сексолог с дългогодишен опит съм чувала всякакви въпроси, свързани с интимните отношения. И ще дам отговор на три от тях, които знам, че вълнуват и жените, и мъжете.

 

„За“ или „против“ приложенията за запознанства?

Няма нищо нередно да се търсят различни варианти за нови срещи и изграждане на взаимоотношения.

В този смисъл, приложенията за запознанства са  още един възможен начин да се запознем с някого и в случай, че си допаднем, да започнем връзка. Особено в разгара на пандемията, платформите за виртуални запознанства помагаха на хората да се срещат и да комуникират.

Въпреки това не прехвърляйте изцяло интимните си отношения към технологиите – те са просто добра отправна точка.

Не е ли късно да се обърна към специалист?

Никога не е късно да промените ситуацията, в която се намирате, ако не се чувствате щастливи.

Към мен се обръщат  жени, мъже или двойки на възраст между 30 и 60 години. Хората в по-зряла възраст не са склонни да правят повече компромиси със себе си или да губят времето си с непълноценни отношения и задълбочаващи се интимни проблеми.

Те си задават повече въпроси и са достатъчно осъзнати и готови да открият отговорите.

Мъжете или жените са по-неудовлетворени в секса?

Няма някаква точна статистика, но като цяло и при двата пола има много голям процент на сексуално неудовлетворени хора.

За съжаление, в България все още е прекалено трудно да се говори на тази тема. Срамът често взема превес в отношенията и пречи за създаването на истинска близост между партньорите.

Съществуват различни видове преживявания свързани със срама – срам  от тялото, от показване на емоции, от това да се провалиш в леглото, така нареченият „отровен“ срам, който лесно може да прецака едни взаимоотношения.

 

Ако срещате затруднения в общуването с партньора, искате да преобразувате напрежението в радостно общуване и да се доверите на специалист, научете повече за това как протичат индивидуалните консултации тук:

Индивидуална консултация