Той мисли, че съм скучна в леглото

Когато сте в началото на една връзка и все още не сте опознали вкусовете и предпочитанията на човека срещу вас, лесно може да се окажете разочаровани от партньора в леглото.

Много жени идват при мен наранени, обидени или засрамени заради подхвърлянията на мъжа за интимните им отношения.

Тук най-често грешката не е в техниката или уменията на партньорите в секса, а в липсата на комуникация. Когато не се говори за проблемите, включително в сексуалните отношения, това обикновено води до лоши практики във връзката.

Голяма част от клиентките ми си мислят, че нещо не е наред с тях и искат да им помогна да се „поправят“. Чули са от партньора си, че са скучни или „дърво“ в леглото и приемат, че единствено те са причината за неудовлетворяващите взаимоотношения или дори за изневерите на другия, когато си търси нещо по-интересно.

Заради деликатността на темата всеки непремерен коментар може да нанесе дълбока травма на жената. Когато чуе, че е хладна, скучна или не особено разчупена в леглото, тя го приема изключително тежко.

Именно тук светва една червена лампа – първият знак, че отношенията не вървят в правилната посока или са много различни от това, което жената си е представяла. Твърде вероятно е обаче партньорът просто да не може да разговаря открито и спокойно за секса, затова му е по-лесно да прехвърли вината върху другата страна.

За съжаление, жените често чуват, че не са много активни, не проявяват инициатива и не са готови на експерименти. Но това е просто удобно извинение за мъжа и начин да избяга от отговорност.

Онова, което партньорите често не разбират, е, че и за успеха, и за провала на едни взаимоотношения са нужни двама.

Няма двойка, която да не се е сблъсквала с вид сексуално затруднение в даден етап от връзката.

И докато някои проблеми биха могли да отминат с времето, то други се натрупват и увеличават напрежението между партньорите. Именно това е моментът, в който трябва да потърсят помощ от специалист, ако искат да спасят отношенията си.

Темата за секса крие много рискове и към нея следва да се подхожда внимателно. Нещо, което не бива да се толерира и позволява, е подмятането на саркастични и обидни коментари за поведението на някого в леглото.

За разрешаване на проблемите са нужни уважение, внимание и диалог, а не взаимни обвинения.

Откажете се от мисли, че за неуспехите в леглото сте виновни единствено вие.

Няма вариант, при който в отношенията единият партньор да е идеален, а другият да е изцяло отговорен за проблемите. Срамът, притеснението и избягването на разговорите за секса само ще влошат ситуацията.

Ако все пак и двамата сте склонни на конструктивен диалог за проблемите в интимните отношения, има начин да подхванете внимателно темата. Попитайте партньора си какво точно има предвид, когато показва неудовлетворението си от сексуалния ви живот или ви обвинява, че сте скучни в леглото:

  • не правите секс често
  • сексът е еднообразен
  • не сте достатъчно страстна
  • рядко пожелавате интимност първа
  • не сте палава като героиня от филм за възрастни

Зад грубите коментари обикновено се крие една незадоволена потребност, която човекът срещу вас не смее или не желае да изрече гласно.

Затова и откритият разговор е първата стъпка към преодоляването на проблема и изграждането на по-пълноценни и щастливи отношения.

Ако срещате затруднения в общуването с партньора, искате да преобразувате напрежението в радостно общуване и да се доверите на специалист, научете повече за това как протичат индивидуалните консултации тук:

https://healingwords.bg/individualna-konsultacia/