Щастлив брак без секс: Мисията (не)възможна

Щастлив брак без секс: Мисията (не)възможна

Съществува един особен тип семейства, които живеят много добре заедно – обичат се и се радват на спокойствие и хармония в дома, но по някаква причина сексът при тях просто изчезва. И въпреки това не търсят помощ, защото витае един мит, че сексът в брака така или иначе е мираж.

В действителност обаче такива хора живеят добре до момента, в който нещо не се пробуди в единия партньор. Така че, дори когато отношенията в двойката са прекрасни и нежни, ако сексът отстъства, изневярата е често срещан проблем.

Причините за липса на интимни отношения могат да бъдат най-различни – физически дискомфорт, умора, здравословен проблем и още много други.

Ако и двамата партньори са съгласни да живеят без секс и това напълно ги устройва, не би трябвало да се стига до напрегната ситуация. Но ако все пак единият има малко повече желание от другия, ще се наложи да поговорят, за да изяснят този деликатен въпрос.

Понякога самата емоционална близост води до липсата на сексуален живот.

Това е така, защото в интимните отношения при такава близост се формира зависимост към партньора и се губи онази първична страст, която присъства в секса. Там, където някога е имало сексуално желание, сега е останала единствено връзка като между брат и сестра.

Добре е обаче такива двойки да се опитат да върнат секса, ако искат нещо повече от отношенията си.

Някои специалисти твърдят, че прекалено близките хора не правят секс. Това може да бъде и вярно, и погрешно – защото приятелството, близостта, доверието и добрата атмосфера са неща, които всеки желае във връзката си. В същото време, за да поддържат толкова близки хора страстта, е хубаво да имат нещо в живота си, което не включва партньора – хоби, лични интереси или приятели.

Защото, за да можем да се срещнем в леглото, първо трябва да се „разделим“.

Отношенията днес са доста по-сложни, за разлика от предишните поколения. На двойките се налага да са много по-сензитивни, да усещат накъде върви връзката и от какво има нужда. Истината е, че семействата, които живеят добре заедно, рядко се пускат по инерцията и периодично правят ревизия на отношенията си.

Ако срещате затруднения в общуването с партньора, искате да преобразувате напрежението в радостно общуване и да се доверите на специалист, научете повече за това как протичат индивидуалните консултации тук:

https://healingwords.bg/individualna-konsultacia/