Кога мъжът тръгва от връзката?

Когато разберем, че някоя двойка или семейство са се разделили, въздъхваме дълбоко и често заключаваме, че причината това да се случи е и в двамата. А така ли е винаги, особено ако се случи с нас?

Честно трябва да си кажем, че когато сме лично засегнати, рядко признаваме, че причината за раздялата или “счупването” на нещата е в двамата. Склонни сме да обвиним другия тайно или явно, чувстваме обида и изживяваме тежко раздялата, като по този начин нанасяме вреди на психическото и физическото ни състояние.

От опита си, мога смело да заявя, че при раздялата или развода, инициативата е най-често у жената. Мъжете са много по-склонни да останат дълго в деструктивни взаимоотношения, защото за разлика от нас, те притежават склонността да изолират проблема, да “изключат”, което им осигурява защита и възможност да вършат нещата от ежедневието все едно нищо не се е случило и така години, докато ние, жените мислим и преживяваме това, което ни тревожи постоянно и без да искаме внасяме негативната емоция, навсякъде в ежедневието си. Тази способност на мъжа ни кара да мислим, че му е безразлично, докато ние страдаме и страдаме още повече. Тогава и решаваме, че не сме обичани и по-често първи поемаме инициатива за раздяла.

В тази статия обаче, ще разгледам по редкия случай, а именно как и защо си тръгват от нас мъжете. Оказва се, че причините за това са почти еднакви при повечето хора, които се разделят.

Едно от най-важните неща, което съществува при осъзнатите взаимоотношение, това е УВАЖЕНИЕТО към личността му и работата му. Когато вместо това, мъжът чува саркастични подхвърляния относно житейските му постижения, постоянни обвинения, че не е добър в професията си или в леглото, сравнения не в негова полза с чуждите мъже или изтъкване на техните успехи и предимства, това е сигурна предпоставка за раздяла. Не трябва да забравяме, че неуважението не винаги се изразява словесно-пренебрежението и ироничната усмивка са достатъчни знаци за отношението към партньора Ви.

Друг важен елемент, високо ценен от мъжете е СПОКОЙНАТА АТМОСФЕРА В ДОМА. За мъжа домът е мястото, където той се чувства сигурен и защитен, мястото, където той иска да остане сам със себе си след работния ден и за да бъде пълноценна личност, му е необходима спокойна среда и тишина. Ако е атакуван постоянно със забележки, подхвърляния, ако тонът на разговор е повишен или дори истеричен, мъжът задължително ще потърси покой и утеха било то в алкохол, наркотици, в друга връзка или просто ще си тръгне.

Копнежът към красив и подреден дом е една от важните причини, поради които мъжът се свързва с жената. Неизмерима е насладата на мъжа от уютния дом, безспорен е душевния му комфорт и това лесно може да видите като съпоставите ергена и мъжа, до който има жена. Именно жената е тази, която ще подреди и украси дома. Когато мъжът живее в системно неподдържан дом, дом в който липсват уют, хармония и ред, украса, чистота, приятни аромати на цветя или на вкусна храна, трябва да очакваме, че той ще потърси тези неща другаде.

Жената също трябва да обръща внимание на външния си вид и то не чрез прекаляване, а с умело подчертаване на женствеността, основано именно на този неизменен копнеж на мъжа към красивото и подреденото.

Мили жени, да се възползваме пълноценно от знанието, което придобиваме, като по този начин градим здрави, красиви и любящи взиомотношения. Нека се стремим към красота, спокойствие и уют, както в нас, така и в домовете ни. Хармоничните връзки ще ни позволят да сме щастливи и да отглеждаме щастливи деца. Така създаваме един по-добър свят.

Гинка.